Închide

Valul 5 al pandemiei, în scădere. Economiștii din Cluj care monitorizează coronavirusul: sub pragul de 10.000 de cazuri noi zilnic

SănătateTop News by Mihai Prodan - mart. 01, 2022 0 136

Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus e în scădere, după cum arată echipa din Cluj care monitorizează pandemia în România.

”În umbra conflictului ruso-ucrainean valul 5 al pandemiei se află în retragere. Modelul nostru de previziune estimează că există o probabilitate ridicată ca numărul cazurilor noi zilnice să nu treacă nici de pragul de zece mii în cursul acestei săptămâni”, arată echipa Covid-19: Romanian Economic Impact Monitor.

Ieri au fost înregistrate în România sub 4.800 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, dintre care trei sute la Cluj, în vreme ce în urmă cu o săptămână, în 21 februarie, se înregistrau aproape 7.700 de cazuri într-o zi. Aceasta și epntru că în zilele de luni se raportează cazurile din ultimele 24 de ore, care includ ziua de duminică, atunci când sunt procesate mai puține teste de depistare a infecției. Vineri au fost înregistrate aproape 20.000 de cazuri noi, în vreme ce joi au fost identificate peste 12.000 de cazuri noi de infecție cu coronavirus.

Proiectul Covid-19: Romanian Economic Impact Monitor de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor include și realizarea unei platforme online specializate, prin care cercetătorii universității implicați în acest demers științific publică o serie de date relevante privind impactul economic al pandemiei de coronavirus.

”Obiectivul principal al proiectului constă în oferirea unui sprijin real factorilor decizionali din politica și economia românească prin realizarea și actualizarea frecventă a analizei situației generate de epidemia de COVID-19, respectiv prin oferirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii de previziune pentru o mai bună protejare a societății, a companiilor, a angajaților acestora, respectiv a lanțurilor de aprovizionare din economia reală”, explică echipa.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.