Închide

Valoarea tichetelor de masă ar urma să crească de la 1 iulie

ActualitateAdministrațieEconomie by Actual de Cluj - apr. 24, 2023 0 146

Valoarea tichetelor de masă ar urma să crească de la 30 de lei, la 35 sau chiar 40 de lei, începând cu 1 iulie, a propus ministrul Finanțelor într-o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor la care a luat parte și premierul Nicolae Ciucă, informează Agerpres.

 

Întâlnirea a avut loc în contextul modificărilor şi completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social şi Legea nr.53/2003 – Codul muncii precum şi a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă. În privinţa modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanţelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei, noua valoare urmând să se aplice de la 1 iulie.

Propunerea urmează a fi analizată de organizaţiile patronale. În cadrul reuniunii, s-au dezbătut și propunerile organizaţiilor sindicale de modificare şi completare a Legii privind Dialogul Social. În urma discuţiilor, premierul Nicolae Ciucă a dispus ca, până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ.

Nicolae Ciucă a participat, alături de ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, ministrul Muncii, Marius Budăi, reprezentanţi ai Guvernului, ai Confederaţiilor sindicale şi patronale, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

sursă foto: bestjobs.eu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare