Închide

Vaccinul anti-Covid va fi depozitat la Cluj înainte să fie distribuit populației, în Ardeal

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2020 0 405

Vine îndelung așteptatul vaccin împotriva coronavirusului Covid 19? Pe când ajunge, înainte să fie distribuit populației, va fi depozitat la Cluj.

Ședință ieri la Palatul Cotroceni, unde președintele Klaus Iohannis spune că Ministerul Apărării Naționale are rol important de sprijin în campania de vaccinare – urmează să asigure logistica necesară campaniei, la nivel național. Astfel, au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă – de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa – au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu