Închide

Vaccinarea drive-through împotriva coronavirusului, în singurul centru de acest gen din Cluj, începe luni la ora 13, rămâne deschis 7 zile din 7

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 23, 2021 0 433

Vaccinarea drive-through împotriva coronavirusului, în singurul centru de acest gen din Cluj, începe luni la ora 13.

Anunțul vine de la prefectul Tasnadi Szilard, care și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Vaccinările prin această metodă, în singurul centru de gen amenajat în parcarea Sălii Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, vor începe luni la ora 13 iar centrul rămâne deschis șapte zile din șapte, între orele 8 și 20. Serul folosit în acest centru va fi Pfizer / BioNTech.

Decizia deschiderii acestui centru a fost luată ieri în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Cluj.  ”Se aprobă înființarea, organizarea și funcționarea unui Centru de Vaccinare împotriva COVID-19, de tip „drive through”, în municipiul Cluj-Napoca, la următoarea locație: Sala Sporturilor „Horia Demian” , str. Splaiul Independenței nr. 6, Cluj-Napoca”, arată decizia CJSU. ”Acesta își va desfășura activitatea în conformitate cu procedurile și instrucțiunile Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2”.

În acest centru vaccinarea se face fără programare, însă se recomandă descărcarea și completarea formularului de triaj ca să nu se aștepte mult la fața locului. ”Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare”, a explicat ieri Tasnadi pentru actualdecluj.ro.

Citește și:

E oficial,CJSU decide azi să înființeze un centru de vaccinare de tip ”drive through” în Cluj-Napoca, vaccinare fără programare, se deschide săptămâna viitoare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu