Închide

E oficial,CJSU decide azi să înființeze un centru de vaccinare de tip ”drive through” în Cluj-Napoca, vaccinare fără programare, se deschide săptămâna viitoare

SănătateTop News by Mihai Prodan - apr. 22, 2021 0 386

E oficial, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Cluj a decis azi să înființeze un centru de vaccinare de tip ”drive through” în Cluj-Napoca.

”Se aprobă înființarea, organizarea și funcționarea unui Centru de Vaccinare împotriva COVID-19, de tip „drive through”, în municipiul Cluj-Napoca, la următoarea locație: Sala Sporturilor „Horia Demian” , str. Splaiul Independenței nr. 6, Cluj-Napoca”, arată decizia CJSU. ”Acesta își va desfășura activitatea în conformitate cu procedurile și instrucțiunile Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2”.

Prefectul Tasnadi Szilard, care e și președintele CJSU Cluj, spune că în acest centru vaccinarea se face fără programare, ”asta este și ideea, însă se recomandă descărcarea și completarea formularului de triaj ca să nu se aștepte mult la fața locului”. Acesta adaugă că centrul de vaccinare ar putea deveni operațional la începutul săptămânii viitoare.

În centrul de vaccinare se va folosi ser Pfizer / BioNTech. Tasnadi explică: ”mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare”.

Aici chestionarul

Dotările necesare funcționării centrlui de vaccinare, inclusiv resursa umană, racordarea la utilități și amenajarea, vor fi asigurate de mai multe instituții – Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică, Primăria din Cluj-Napoca, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord SA și Compania de Apă ”Someș”.
Decizia a fost aprobată în unanimitate de membrii CJSU care și-au exprimat votul, adică 48.

Citește și:

https://actualdecluj.ro/centru-drive-thru-de-vaccinare-pe-platoul-salii-sporturilor-primarul-emil-boc-estimeaza-ca-va-fi-functional-de-saptamana-viitoare/

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.