Închide

USAMV lansează program nou de licență, în bunăstarea animalelor, în premieră în România

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 13, 2023 0 243

Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj lansează program nou de licență, în … bunăstarea animalelor.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj a anunțat că lansează un program de licență pentru studiul comportamentului animalelor, în cadrul unui seminar cu participare internațională. E un program de licență în premieră în România, cu predare în limba engleză, ”Comportamentul Animalelor și Bunăstare”, în cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, începând cu următorul an universitar. Programul de licență ”Comportamentul Animalelor şi Bunăstare” va avea o durată de patru ani, iar absolvenții vor deveni specialiști în comportamentul şi bunăstarea animalelor.

”Această calificare este una europeană, regăsindu-se în standardele ocupaționale europene (ESCO) ca specialist în comportamentul animalelor și fiind cerută de reprezentanți ai pieței muncii din România”, spune decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, Daniel Dezmirean. ”Unicitatea acestui program de licență constă în abordarea multi și interdisciplinară de transmitere a cunoștințelor teoretice și practice din domenii ca etologie, psihologie animală, genetică comportamentală, bunăstarea tuturor categoriilor de animale din perspectiva standardelor internaționale, emoții și cogniții la animale, intervenții asistate de animale și multe altele”.

Lansarea programului va avea loc în cadrul unui seminar internațional, organizat în 15 martie, de la ora 11.30, în Amfiteatrul Roșu al Bibliotecii USAMV Cluj-Napoca. Este prima ediție a seminarului ”Career Paths in Animal Behavior, Welfare and Human-Animal Interactions”. Experții invitați sunt profesorul Dennis C. Turner, din Elveția, unul dintre liderii mondiali în studiul comportamentului felinelor și în cercetările din domeniul intervențiilor asistate de animale, și cercetătorul Marco Adda, din Elveția, specializat în studierea comportamentului câinilor liberi și în domeniul antrozoologiei, adică relația dintre civilizația umană și animale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu