Închide

UPDATE. VIDEO (Primaria răspunde cu apă, jurnalul municipal și purtător de cuvânt). Război în Consiliul Local: PSD acuză primăria că dezinformează cu audirea publica de azi privind problemele sălii polivalente. PNL zice că discuțiile n-au niciun rost!

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 14, 2016 0 656

UPDATE La audierea publică de astăzi, cerută de PSD, au participat doar consilierii locali ai partidului și purtătorul de cuvând al primăriei, Oana Buzatu.

Consilierii PSD au anunțat că vor convoca o ședință de îndată pentru a se lămuri incidentul de la Sala Polivalentă și atitudinea conducerii societății Consiliul Local.

IMG_1595[1]

Chiar dacă niciun oficial din cadrul primăriei, în afara purtătorului de câvânt, n-a participat la discuțiile inițiate de PSD la sediul primăriei – audieri publice pentru a se obține explicații, administrația s-a asigurat ca întrunirea să se deruleze în bune condiții și a mobilizat multe sticle de apă plată pentru întâlnire, dispuse pe masa de ședințe din Sala Mare a primăriei.

În plus, au adus și un teanc de exemplare din Jurnalul municipal pe care primăria îl editează, numărul cu privire la bugetul pe 2016, care are pe coperta din spate și o imagine din interiorul sălii polivalente.

IMG_1602[1]

Consilierii locali au criticat lipsa de dialog și refuzul primăriei și conducerii polivalente de a oferi explicații cu privire la incidentul de sâmbătă seara de la sala de sport a primăriei când un copil s-a accidentat grav după ce a căzut în gol peste 3 metri în zona tribunei retractabile.

Au cerut demisii de onoare în cazul incidentului de la POLIVALENTĂ 


De cealaltă parte, purtătorul de cuvând al primăriei a declarat că administrația locală derulează o anchetă pentru a se găsi vinovații, iar după ce comisia tehnică constituită la inițiativa primarului în 13 martie va avea concluziile, ele vor fi făcute publice. De asemenea, și că mai există o anchetă demarată și de poliție la sesizarea părinților copilului accidentat. 

 

 CONTEXTUL de DIMINEAȚĂ, înainte audierii publice

„Pentru că biroul mass media al primăriei dezinformează, audierea publică va avea loc azi la ora 13.00 ! Conform comunicatului de presa emis ieri și a adresei !! cu numărul 105421/1/ înregistrată la primărie”, a fost mesajul publica postat astăzi pe rețeaua de socializare Facebook de unul dintre consilierii locali din grupul PSD.

Aceștia au cerut, ieri, o audieze publică cu factorii de decizie din conducerea Sălii Polivalente și primăriei pentru a se lămuri situația tribunei retractabile și a golului de peste 30 de centimeri din pricina căruia un copil s-a accidentat sâmbătă, la partida U BT Cluj – CSM Oradea.

Consilierii PNL au remis astăzi un comunicat de presă prin care susțin că audierea publică cerută de grupul PSD nu este altceva decât o anchetă politică. „Considerăm că în astfel de situaţii singurele verificări şi anchete adecvate sunt cele instituţionale, prevăzute de legislaţia în vigoare. Subliniem totodată faptul că nu susţinem ideea unei anchete politice pe această temă! Cei care trebuie să îşi spună cuvântul sunt experţii în domeniu, mai exact persoanele specializate în siguranţa exploatării contrucţiilor. Abia după aceea vor putea exista dezbateri pe această temă între politicieni. Considerăm în acest sens oportună Comisia de Anchetă Administrativă, înfiinţată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în data de 13 martie 2016 şi ne asumăm responsabilitatea de a aplica de îndată toate măsurile care vor fi recomandate de aceasta astfel încât, pe de-o parte astfel de cazuri să nu se mai repete şi pe de altă parte să fie sancţionate persoanele juridice şi/sau fizice care se vor dovedi a fi responsabile de producerea acestui nefericit accident”, au arătat cei de la PNL.

În schimb, PSD spune că Consiliul de Administrație de la Sala Polivalentă, din care fac parte reprezentanți ai tutuor partidelor nu a fost informat niciodată asupra unor probleme tehnice sau anomalii legate de siguranța sălii polivalente. „Reprezentantul nostru a fost convocat ieri la o ședință, însă aceasta a fost amânată pe astăzi. Nu știe nimic despre vreo anomalie tehnică sau despre felul în care a fost omologată sala polivalentă pentru competiții, în condițiile în care exista această problemă legată de tribuna retractabilă. De aceea e nevoie să avem această audiere publică, ca să nu ne mai întrebăm unii pe alții sau să ne dăm cu părerea”, au amintit consilierii PSD.

„Dacă nu se prezintă nimeni la această audiere, nu înseamnă altceva decât indolență, iar noi vom cere demiterea Consiliul de Administrație”, au completat cei de la PSD.

Cine va aduce profit primăriei din Sala Polivalentă

Cine face parte din Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente:

Ovidiu Cîmpean, Dan Macovei, ambii angajați în cadrul primăriei clujene și membri PDL, dar și alți doi democrat-liberali – Marinela Cozea și Petru Călian. Pe lângă aceștia au mai primit votul consilierilor locali Ionuț Moldovan (PNL), Viorel Nicolae Daniș (PSD) și Gaspar Istvan (UDMR).

Consiliul local a fost numit în urma unui proces de selecție făcut de o comisie primăriei din care au făcut parte și consileiri locali, după ce toate partidele din Consiliul Local au făcut propuneri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu