Închide

UPDATE VIDEO Coadă din nou la centrul de vaccinare din mașină deschis luni în Cluj-Napoca

Actual de ClujActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 27, 2021 0 911

Oamenii stăteau la coadă și marți, 27 aprilie, la centrul de vaccinare din mașină deschis cu o zi înainte în Cluj-Napoca, pe platoul Sălii Sporturilor. După ce în prima zi de funcționare a centrului s-au creat blocaje în trafic, Primăria a organizat coada de mașini cu poliția locală, în așa fel încât traficul să nu fie încurcat de cei care stau în coloana cu mașinile ca să se vaccineze.

Programul centrului de vaccinare de tipul „drive through” (unde se vine doar cu mașina și toți pasagerii se pot vaccina) este de la 08.00 la 20.00. În prima zi, adică 26 aprilie, centrul a fost deschis doar de la ora 13.00. La ora 19.00, deja nu mai arau doze, iar Prefectura a anunțat că s-au vaccinat peste 300 de persoane. Oamenii au venit și pe jos sau cu bicicleta să se vaccineze, însă autoritățile au informat că se vor vaccina doar cei care vor veni cu mașina.

În a doua zi de funcționare, în jurul orei 10.30, la centrul de vaccinare din mașină de la Sala Sporturilor era din nou coadă. Mașinile erau însă organizate – un șir pe Splaiul Independenței, spre centrul de vaccinare, iar un altul pe strada Garibaldi și 1 decembrie, organizat spre trotuar, în așa del încât să nu blocheze traficul din zonă. Un polițist local dirija coada din acestă zonă și direcționa mașinile spre centru în momentul în care se eliberau locuri pe Splaliul Independenței.

Pe zi, la acest centru, ar fi disponibile 500 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, însă oficialii Prefecturii au anunțat că, dacă există  cerere și programul permite, atunci acest stoc se poate suplimenta. În medie, în prima zi, procesul de vaccinare durează circa 30 de minute (așteptarea dinainte și de după vaccin). Poate dura și mai mult. După administrarea vaccinului, timpului de așteptate de 15 minute pentru monitorizarea eventualelor reacții adverse care pot apărea după vaccin iar mașinile au o zonă specială unde pasagerii trebuie să mai stea pe platoul Sălii Sporturilor.

Prefectura a recomandat celor care vin să își pregătească de acasă formularele de consimțământ și să le completeze în așa fel încât procesul să se deruleze și mai eficient.

UPDATE: A apărut și un video intitulat  „O să fie bine” care surprinde situația din prima zi a centrului de vaccinare din mașină de la Sala Sporturilor. Filmarea este realizată cu drona și arată intereseul clujenilor pentru vaccinarea în acest centru.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare