Închide

UPDATE: Coronavirsul nu este infirmat la Cluj. DSP: „Se fac investigații. Pacienta este izolată la Spitalul de Boli Infecțioase”

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - ian. 28, 2020 0 1459

Direcția de Sănătate Publică anunță că pasagera zborului LOT de la Varșovia la Cluj a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase unde se află izolată.

Reamintim, un zbor al companiei din Polonia a fost blocat la sol pe Aeroportul din Cluj timp de mai multe ore, după ce o pasageră a prezentat simptome ale virusului din China care a făcut peste 100 de victime. Avionul a fost oprit de la ora 13:00 pe aeroport, unde au ajuns o ambulanță și un echipaj medical specializat de la Direcția de Sănătate Publică Cluj.

Potrivit DSP, pasagera în cauză se află în carantină la Spitalul de Boli Infecțioase. În cele ce urmează se vor face mai multe teste pentru a se afla cu siguranță dacă femeia a contractat sau nu coronavirusul care face ravagii în Asia și care s-a răspândit deja în Europa.

Potrivit directorului Mihai Moisescu „este o suspiciune. S-a urmat procedura. Este (pacienta -n.r.) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase unde va fi investigată, după care vom putea afirma da sau ba. Este izolată acolo. Nu se poate infirma. Persoana este asimptomatică. Recunoaște un posibil contact cu o persoană posibil infectată cu coronavirus. Până atunci rămâne izolată”, a declarat Moisescu pentru actualdecluj.ro.

Citiți și:

BREAKING Avion blocat la sol pe aeroportul din Cluj. Pasageră suspectată de infecție cu virusul din China

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare