Închide

Unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din IT-ul din Cluj, care conduce o companie cu cifră de afaceri de zeci de milioane de euro, schimbă macazul, se face cadru didactic la universitate

Economie by Actual de Cluj - ian. 26, 2022 0 1491

Unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din IT-ul din Cluj, care conduce o companie cu cifră de afaceri de zeci de milioane de euro, se face profesor universitar, anunță că va candida pentru un post de cadru didactic titular la UBB.

Daniel Metz a fondat în urmă cu două decenii la Cluj EBS România, care a ajuns acum NTT Data România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de IT din România, cu o cifră de afaceri de zeci de milioane de euro anual. Acesta a notat pe blogul personal că, pentru ”ultimul segment al activității mele profesionale”, acesta a ales să se dedice carierei universitare. ”Este o obligație morală, un gest de recunoștință față de comunitatea în care am avut șansa de a scrie o poveste de succes”, a explicat acesta pe blogul personal.

Metz a condus NTT Data, anterior EBS, timp de două decenii. ”Dintotdeauna am știut că va veni ziua în care va trebui să mă retrag. Atunci când începi să desenezi un cerc, îți dorești ca acel cerc să fie închis. Acel moment trebuie planificat minuțios și îndeosebi asumat rațional și emoțional. Încă de acum cinci ani am decis ca, după încheierea misiunii mele „executive”, să mă dedic educației oamenilor tineri. Prin mâna mea au trecut de-a lungul timpului mii de oameni tineri. Știu că pot să îi ajut, împărtășindu-le experiența și expertiza pe care le am. Din 2017, am început să predau la Universitatea Babeș-Bolyai, în calitate de cadru didactic asociat. Acum, după ieșirea mea din rolul de lider executiv al unei companii de succes, am decis să fac pasul următor. Acela de a candida pentru un post de cadru didactic titular”, a explicat acesta.

Doar în 2020, NTT Data România a raportat o cifră de afaceri de 76,7 milioane de euro, și un profit de două milioane de lei, în scădere considerabilă, de 90%, față de anul anterior. Compania avea în 2020 un număr de 1.161 angajați, în creștere cu aproximativ o sută față de anul anterior.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu