Închide

Universitatea Tehnică din Cluj deschide laborator Internet-of-Things

Educaţie by Mihai Prodan - iun. 18, 2019 0 202

Universitatea Tehnică din Cluj deschide laborator Internet-of-Things

Laboratorul se deschide joi la Facultatea de Automatică și Calculatoare. „Deschiderea acestui spațiu special de lucru vine ca un răspuns la solicitările mediului socio-economic de a intensifica colaborarea cu UTCN”, explică reprezentanții universității. „Conceput ca un spațiu educațional, dar și un incubator de proiecte în domeniul IoT, laboratorul a fost dotat cu multiple platforme de dezvoltare pentru implementarea hardware a proiectelor prototip, dar și platforme industriale “IoT ready” pentru dezvoltarea și demonstrarea unor soluții, sau integrarea cu sistemele existente. Proiectele dezvoltate la nivel de produs vor fi testate în mediul real în cadrul unor companii naționale și internaționale interesate de domeniul IoT, prin intermediul acordurilor de colaborare încheiate de Universitatea
Tehnică. Laboratorul a fost dezvoltat pentru activități didactice și de cercetare, pentru dezvoltarea de proiecte de diplomă și disertație, teze de doctorat, precum și pentru dezvoltarea de proiecte în colaborare cu alte universități, institute de cercetare și companii din mediul economic, locale, naționale sau internaționale”.
De acest laborator ar urma să beneficieze înfiecare an peste 2.000 de studenți, cadre didactice și cercetători.
Industria „Internet of Things (IoT)” estimează că în următorii ani se vor produce peste 50 de miliarde de dispozitive, ceea ce reprezintă o creștere pe plan mondial a echipamentelor conectabile la internet de peste 35%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.