Închide

Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi Politehnica Bucureşti, primele universităţi din România în clasamentul internaţional Times Higher Education Impact Rankings 2021

Educaţie by Actual de Cluj - apr. 22, 2021 0 108

Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi Politehnica Bucureşti, sunt primele universităţi din România în clasamentul internaţional Times Higher Education Impact Rankings 2021. În top se mai află şi universităţile Transilvania din Braşov sau Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti.

Universitatea din Bucureşti se află pe locurile 301-400, iar ASE, UBB Cluj-Napoca şi UPB sunt situate pe locurile din marja 401-600, într-un top în care au fost evaluate 1.115 universităţi din lume, arată topul publicat miercuri de Times Higher Education, unul dintre cele mai cunoscute topuri din spaţiul academic global.

„Universitatea din Bucureşti se află pe locul 44 din 966 de instituţii la categoria “Quality Education” şi pe locul 38 din 776 de instituţii la categoria “Gender Equality”, în timp ce la categoria “Peace, Justice and Strong Institutions” se clasează în marja 101-200, iar în domeniile “Reduced Inequalities” şi “Decent Work and Economic Growth”, UB se încadrează în marja 201-300”, transmit reprezentanţii Universităţii din Bucureşti, conform Ziarului Financiar.

Criteriile în funcţie de care sunt clasificate instituţiile de învăţământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite. Topul evidenţiază impactul universităţilor asupra societăţii, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective precum “Good Health and Wellbeing”, “Gender Equality”, “Decent Work and Economic Growth”, “Reduced Inequalities” sau “Peace, Justice and Strong Institutions”, “Partnership for the Goals”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu