Închide

Universitatea Cluj, mesaj ferm după meciul cu Hermannstadt Sibiu: „Vom respinge întotdeauna violența ca mod de exprimare”

Sport by Catalin Suciu - iun. 11, 2019 0 103

Universitatea Cluj oferă prima reacție oficială după partida cu Sibiul, la finalul căreia câțiva suporteri au intrat pe teren, iar un jandarm a fost lovit cu un scaun.

Clubul anunță că: „FC Universitatea Cluj regretă incidentele de la finalul partidei de baraj. Clubul se declară ferm împotriva oricăror forme de violenţă şi le doreşte celor care au avut de suferit, suporteri și forțe de ordine, o recuperare rapidă. În ultimii trei ani am întreținut un dialog constant cu fanii, care au înțeles că formele de manifestare extremă dăunează imaginii clubului. Le mulţumim celor aproape 24.000 de spectatori care s-au aflat duminică pe Cluj Arena și care, prin comportamentul lor, au demonstrat că pasiunea, decența și bunul simț prevalează în fața oricăror comportamente care nu își au locul la o manifestare sportivă.

Vom susţine şi încuraja mereu afirmarea paşnică a iubirii faţă de „U” şi vom respinge întotdeauna violenţa ca mod de exprimare.

Niciodată – cu atât mai mult în an Centenar – FC Universitatea Cluj nu va abdica de la ideea care, de-a lungul deceniilor, a fost firul călăuzitor al tuturor celor care s-au identificat cu “U”: “Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu speculă, ci jertfă” – (Iuliu Hațieganu, 1932).

FC Universitatea Cluj a luat deja măsuri împotriva celui care, nerespectând statutul de persoană implicată în organizarea partidei, a intervenit, în mod nepermis, în incidente. Persoana în cauză nu mai este, de astăzi, colaborator al clubului.

FC Universitatea Cluj îşi reafirmă angajamentul faţă de comunitatea clujeană şi valorile pe care le împărtăşim cu toţii: fidelitate, onoare, respect, tradiţie.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare