Închide

Universitatea Babeș-Bolyai, cea mai bine clasată din România într-un top mondial

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - mai 11, 2018 0 443

Cinci instituţii de învăţământ superior din România sunt incluse în clasamentul universităţilor din ţările în curs de dezvoltare, potrivit Times Higher Education, publicație citată de Adevarul.ro.

Universitatea Babeș-Bolyai e cea mai bine clasată, ocupând poziția 162.

Statele care ocupă cele mai multe poziţii sunt China, India şi Brazilia. Clasamentul utilizează aceiaşi 13 indicatori de performanţă ca şi cei din clasamentul universităţilor la nivel mondial (THE World University Rankings) pentru a judeca instituţiile în ceea ce priveşte predarea, cercetarea, transferul de cunoştinţe şi perspectivele internaţionale. Dar acestea sunt recalibrate pentru a reflecta priorităţile de dezvoltare ale universităţilor din statele cu economii emergente, scrie Times Higher Education. China continuă să domine clasamentul, ocupând 63 de locuri (una din fiecare şase poziţii din tabel), faţă de anul trecut când a ocupat 52 de poziţii. Universitatea Peking şi Universitatea Tsinghua se situează pe primul, respectiv al doilea loc, pentru al cincilea an consecutiv.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca ocupă poziţia 162, iar Universitatea de vest din Timişoara ocupă poziţiile 201-250. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore. T. Popa” din Iaşi ocupă se încadrează între poziţiile 251-300. 51 de universităţi din 11 ţări din Europa de Est sunt incluse în acest clasament, comparativ cu 45, câte erau anul trecut. Clasamentul include peste 350 de universităţi (anul precedent au fost 300 de instituţii) din 42 de ţări, de pe patru continente.

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare