Închide

Uniunea Universităților Clujene: 90.000 de studenți la Cluj. David, UBB: ”Dintre marile centre academice din țară, Cluj-Napoca este cel mai bine colorat academic”

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 05, 2020 0 6423

Uniunea Universităților Clujene a adunat numărul de studenți care încep cursurile în această săptămână în universitățile din Cluj. Concluzia – numărul depășește 90.000 de persoane, cât un oraș.

Cei 90.000 de studenți sunt înregistrați la nivelele de licență, masterat, doctorat și studii postuniversitare iar UUC arată că, cu tot cu personalul didactic, comunitatea academică din Cluj depășește în acest an 100.000 de oameni.  Președintele UUC în funcție este rectorul celei mai mari universități din țară după numărul de studenți, Daniel David de la universitatea ”Babeș-Bolyai”. ”Universitățile clujene sunt un “atractor” academic foarte puternic, atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, spune el. ”Dintre marile centre academice din țară, Cluj-Napoca este cel mai bine colorat academic, dacă raportăm studenții sau comunitatea academică la populația generală”.

David spune că într-un studiu din 2018, într-o estimare conservativă, UBB contribuia în anul 2015 la economia orașului cu aproximativ 190 de milioane de euro, dintre care trei sferturi erau cheltuielile făcute de studenți.

Uniunea Universităților Clujene, fondată în 28 aprilie 1999, este formată din Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” , Universitatea Tehnică , Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” și Universitatea de Artă și Design.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare