Închide

Unitatea administrativ-teritorială din Cluj cu cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus, după Cluj-Napoca, nu e un oraș, ci o comună

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 09, 2022 0 244

Unitatea administrativ-teritorială din Cluj cu cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus, după Cluj-Napoca, nu e un oraș, ci o comună, care are una dintre cele mai ridicate incidențe ale infecției din județul Cluj, la rândul său unul dintre județele cu cea mai ridicată rată de infectare din țară.
E vorba de comuna Florești, care are azi a doua cea mai ridicată rată de infectare din județ, 39,11 cazuri la mie, depășită doar de Gherla la mică distanță cu 39,83 la mie, dar cu o populație rezidentă de două ori mai mică.
Astfel, în Florești sunt active azi peste 1.900 de cazuri de infectare față de puțin peste 900 în Gherla iar numărul de cazuri active e depășit doar de Cluj-Napoca, la mare distanță. Astfel, azi numărul cazurilor active din Florești ajunge la 1.901, în creștere de la 1.895 ieri, după cum arată datele Direcției de Sănătate Publică.

Comuna Florești are o populație rezidentă de 57.706 persoane, mai mare decât orice oraș din județ cu excepția reședinței Cluj-Napoca.

Azi numărul cazurilor active în județ, respectiv descoperite în ultimele două săptămâni, ajunge la 22.300, o incidență de 29,52 cazuri la mie, printre cele mai ridicate din țară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu