Închide

Unde se duc blondele lui Gurzău când se duc

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 02, 2016 0 1743

PMP Cluj – un partid format din mai mulți oportuniști proveniți din vechiul PDL, dar și din multe blonde, cooptate pe filierea lui Adrian Gurzău. La lansarea candidaturii lui Gurzău pentru Primăria clujeană (la alegerile locale din iunie), Traian Băsescu constata cu plăcere că sala este plină de blonde. El a ținut să-l felicite pe Gurzău  pentru această „performanță”, subliniind că e încântat să descopere cum muza sa, Elena Udrea, este atât de bine reprezentată la nivelul organizației clujene a PMP. Câteva luni mai târziu, Gurzău era săltat de procurorii DNA, acuzat de trafic de influență și luare de mită. Astăzi, organizația de partid e în derivă, oamenii care s-au aflat în jurul lui Gurzău fiind pe picior de plecare. O parte dintre ei încearcă să-și negocieze intrarea în PSD Cluj, spun sursele Actualdecluj.ro. Este vorba despre avocatul Cristian Iusco, omul care a stat la dreapta lui Gurzău, dar și de liderul organizației de tineret, Mihai Curtean, un individ a cărui activitate profesională rămâne o necunoscută. Blondele din PMP Cluj, în schimb, sunt curtate intens de mai tinerii liberali clujeni (potenți financiar), pe considerentul că PNL Cluj chiar are nevoie de o „revigorare”, după atâția ani de stamatieni – spun sursele Actual. De altfel, secretarul general al PNL Cluj, Mircea Abrudean a admis că va trata cu maxim interes solicitările de aderare care vor veni din partea PMP-iștilor: „Nu am avut încă discuții cu vreun membru PMP, dar noi chiar avem nevoie de oameni tineri, nu suntem un partid închis. Vom vedea dacă avem pe cine să luăm, probabil că niște tineri de acolo s-ar integra bine în PNL” .

Gurzău cu soția și nașii copilului, familia Băsescu și Elena Udrea (sursa foto Facebook)

5805_1696081737344127_6140124488769812525_n

Nasra nu vrea să aibă de a face cu oamenii lui Gurzău 

La conducerea organizației locale a PMP Cluj a fost numit recent Rareș Rusu, rivalul lui Gurzău, tot un oportunist și el, provenit din vechiul PDL. Se știe că cei din gașca lui Gurzău nu-l înghit deloc pe Rareș Rusu, așa încât și-au făcut planul de a migra la PSD. La negocieri cu liderul PSD Cluj, Horia Nasra, ar fi participat atât avocatul Cristian Iusco cât și Mihai Curteanu. Horia Nasra a recunoscut că s-a întâlnit cu cei doi. „Cristian Iusco nu era prea sigur de ceea ce dorește, iar Mihai Curteanu a zis că ar veni cu o echipă întreagă, peste 60 de oameni. În realitate s-a dovedit că sunt mult mai puțini. În sfârșit, am vrut să văd ce vor ei, ne-am întâlnit, dar după ce am analizat foarte bine, am decis că nu are rost să ne încurcăm. Adrian Gurzău e implicat într-un dosar de corupție, chiar nu avem nevoie să ne complicăm cu oamenii lui. Le-am transmis oficial că nu suntem compatibili și că este mai bine să ne vedem fiecare de drum” – a spus liderul PSD Cluj.

Echipa PMP Cluj, în campania pentru Primărie. Mihai Curteau primul din Stânga. Cristian Iusco, al treilea din dreapta. Adrian Gurzău în mijoloc.

13256120_1122940617758010_2752160849232161410_n

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.