Închide

Unde avem focar de infecție cu Coronavirus, lângă județul Cluj

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - apr. 04, 2020 0 1890

S-au luat măsuri suplimentare de monitorizare în zona în care s-au identificat mai multe persoane cu infecția COVID-19. Lângă satul Mănășturel, comuna Cuzdrioara, la limita cu județul Bistrișa Năsăud, a fost depistat un focar de infecție.

„La Cetan s-a stabilizat situația, nu a mai evoluat, ca urmare a măsurilor suplimentare de monitorizare. Astăzi, avem un focar în zona Mănășturel, la limita cu Bistrița Năsăud, respectiv în comuna Reteag. Am întărit și aici filtrele și verificările suplimentare pentru a stopa circulația și intrarea in județul Cluj a persoanelor din acea zonă. Aici e filtrul principal, mai e unul amplasat la intrare în comuna Mica, sat Sînmărghita, acces secundar din județul vecin”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Mai trebuie precizat că în cursul zilei de astăzi alți zece pacienți internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase au fost depistați cu infecția COVID-19.  A fost înregistrat, de asemenea, și un deces. Un bătrân de 79 de ani din județul Cluj, infectat cu COVID-19, a murit în timp ce era transportat cu ambulanța la spital. Bătrânul avea o condiție medicală precară: ramolisment cerebral, dementa mixtă, DZ, infarct miocardic cicatriceal, boală cardiovasculară, boală pulmonară. Infecția cu COVID-19 o contactase de la ginerele său, care lucra ca șofer de autobuz, și care a fost confirmat „pozitiv”  în 3 aprilie.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu