Închide

Una dintre primele companii de IT din Cluj, cifră de afaceri de 43 milioane de euro într-un an

Economie by Actual de Cluj - mai 07, 2019 0 265

Una dintre primele mari companii de IT înființate în Cluj și penultima cu acționar majoritar sau total românesc, Net Brinel, anunță o cifră de afaceri de peste 200 milioane de lei pentru anul trecut – în creștere cu aproape 10 milioane de euro într-un an.
E vorba mai exact de 43 milioane de euro, cifră atinsă pentru prima dată în cei mai bine de 20 de ani de funcționare, în creștere cu 25% față de 2017. „Business-ul a fost propulsat de diversificarea serviciilor și soluțiilor oferite, dar și de creșterea complexității și amplorii proiectelor abordate. În 2018 integratorul IT a contabilizat peste 10 proiecte mai mari de un milion de euro”, arată compania. Din cifra de afaceri, mai puțin de 25% a venit din sectorul public. Reprezentanții companiei au refuzat să precizeze care a fost profitul pe anul trecut, dar spun că a fost mai mare decât cel înregistrat în anul anterior.

Net Brinel e una dintre cele mai vechi companii de IT din Cluj: și-a început activitatea în 1991 și oferă servicii integrate de sisteme informatice – hardware, software, comunicații și pachete de servicii. În 2017, conform celor mai recente raportări, compania a avut un profit de 5,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de aproape 160 milioane de lei. Spre comparație, cifra de afaceri de anul trecut, de 200 milioane de lei, e mai mare cu 40 milioane, adică aproximativ zece milioane de euro. Pachetul majoritar, de 85%, a fost cumpărat anul trecut de grupul francez SNEF SA, grup care care acţionează în principal în sectorul energetic și maritim.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare