Închide

Un turdean care a jefuit un taximetrist și a semănat teroarea într-un autobuz, amenințând călătorii că-i omoară pe toți, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 21, 2022 0 81

Un turdean care a jefuit un taximetrist și a semănat teroarea într-un autobuz, amenințând călătorii că-i omoară pe toți, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, după ce instanța de fond îl condamnase cu suspendare.

Astfel, Judecătoria Turda l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, plus o amendă penală de 11.500 de lei, dar Curtea de Apel Cluj a decis în urmă cu câteva zile ca pedeapsa să fie majorată, la patru ani, și să fie executată în regim de detenție. Decizia e definitivă.

În noaptea de 15 martie, după miezul nopții, inculpatul a pătruns în interiorul unei benzinării purtând în haină un cuțit, s-a așezat la o masă situată în spațiul special amenajat pentru agrementul clienților stației peco, a scos cuțitul cu lamă de aproximativ 15 cm din buzunarul hainei și l-a folosit pentru a deschide capacul unei sticle de băutură. Câteva minute mai târziu a părăsit incinta benzinăriei și s-a urcat într-un taximetru staționat. Când a ajuns la destinație inculpatul i-a dat instrucțiuni șoferului unde să oprească, a luat o plasă și după ce a revenit în taxi, cei doi au negociat tariful unui transport până în Oradea, iar în urma acestei discuții inculpatul nu a fost de acord cu oferta de preț a persoanei vătămate și, având impresia că șoferul are intenția de a-l induce în eroare, a scos un cuțit cu care a amenințat-o cu acte de violență pe persoana vătămată, respectiv că o va ataca cu cuțitul dacă nu îl va duce în următoarele secunde la domiciliul său. Astfel, din cauza amenințării, șoferul s-a conformat, ocazie cu care, în momentul opririi, în jurul orei 1 dimineața, inculpatul i-a solicitat persoanei vătămate să îi dea toți banii acestuia și telefonul mobil, în continuare amenințându-l că îl va ataca cu cuțitul cu lamă de aproximativ 15 cm, dacă nu îi va da aceste bunuri și având în continuare cuțitul îndreptat asupra persoanei vătămate.
Din această cauză, taximetristul i-a remis inculpatului bunurile solicitate, și anume suma de 400 lei și telefonul mobil.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 06:35, inculpatul se afla într-un autobuz către Câmpia Turzii. La un moment dat inculpatul a scos din haina pe care o purta un cuțit și cu acesta le-a amenințat pe controloarele societății de transport public, precum și pe toți pasagerii, proferând următoarele cuvinte: ”Vă omor pe toți!”, ”Nu vă uitați la mine, că vă omor!” și ”Acum sunați la poliție, să vină poliția că vă omor pe toți!”. În acel moment, cu excepția două controloare, în interiorul autobuzului se aflau aproximativ 5-6 pasageri, după cum se arată în documentele de la dosar. În momentul în care autobuzul a oprit în stația de pe str. Republicii, inculpatul a coborât și a plecat de la fața locului.

Câteva ore mai târziu, dimineața la 7, inculpatul s-a deplasat pe str. Republicii, în gangul din spatele unei bănci, unde a lăsat telefonul mobil, recuperat de șofer în aceeași zi. Seara a fost internat la Psihiatrie în Cluj-Napoca, unde a rămas până la sfârșitul lunii, cu diagnostic principal reabilitarea consumatorilor de substanțe psihoactive.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare