Închide

Un troleibuz defect a paralizat traficul pe cele mai aglomerate străzi din Cluj. ”De zece ani de când locuiesc pe Câmpului n-am mai prins așa ceva! Și nici nu mai vreau!”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 11, 2019 1 419

Dezastru în trafic  în această dimineață în una dintre cele mai aglomerate zone din Cluj-Napoca, străzile Câmpului, Mehedinți și Edgar Quinet, unde sute de mașini au fost blocate în coloană zeci de minute din cauza unui troleibuz defect.
Troleibuzul s-a defectat chiar în sensul giratoriu dintre străzile Islazului și Frunzișului iar blocajul sensului s-a resimțit sute de metri căci șoferii de pe străzile Câmpului, Mehedinți și Edgar Quinet au rămas blocați în coloane de sute de metri. ”De zece ani de când locuiesc pe Câmpului n-am mai prins așa ceva! Și nici nu mai vreau!”, a notat o clujeancă.

Directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag, spune pentru actualdecluj.ro că troleibuzul s-a defectat dintr-o neatenție a șoferului, o problemă ușor de remediat dar numai cu autoturnul care a trebuit să se deplaseze la fața locului. ”A rămas captatorul agățat în fir și până a venit turnul să-l decongestioneze a durat zece minute. E un autoturn special. nu te poți urca altfel. A fost o treabă de 30 de secunde dar a durat până a venit mașina”. Neag spune că astfel de incidente sunt foarte rare, ”nu am mai avut evenimente din acestea de săptămâni întregi, poate luni. Se întâmplă foarte rar și astfel de situații analizăm foarte aspru”.

E suficient, astfel, ca un troleibuz să rămână blocat într-un sens giratoriu cum este acesta timp de un sfert de oră ca circulația să fie paralizată kilometri întregi. Să precizăm, pe haoticele străzi Câmpului și Edgar Quinet locuiesc mii de clujeni în blocurile ridicate cu zecile într-o zonă în care singurele căi de acces spre oraș sunt străzile Câmpului și Mehedinți. Aceasta din urmă e la rândul ei cea mai mare stradă din Cluj-Napoca din punct de vedere al numărului de locuitori, cu cel puțin 8.000 locatari în giganticele blocuri ridicate aici în vremea comunismului – și mare parte din șoferi, cu miile în fiecare dimineață, părăsesc zona prin intersecția de la sensul giratoriu blocat în această dimineață.

Un comentariu

  1. Solarisurile p… Asa se intampla cand iei chinezarii pe post de troileibuze bune! Da da, sunt poloneze sigur ca da… toate piesele, motorul si caroseria sunt Made in China si in Polonia le asambleaza, calitatea ramane de chinezism! Si ce misto mai faceau unii ca noi n-am luat Ottocar-uri turcesti, pai alea turcesti sunt de 10 ori mai bune decat chinezismele Solaris! E o prostie sa cumperi din bani public doar ce-i mai ieftin, solarisurile luate de noi n-o sa treaca de 10 de ani de exploatare! Ca si comparatie autobuzele si troleele DAC/ROCAR functioneaza fara cusur si dupa 40 de ani!! dar alea nu-s bune ca n-au tabla vopsita frumos…

Scrie un comentariu

  • Articole similare