Închide

Un supermarket din Cluj a fost ”călcat” de Protecția Consumatorului, s-a lăsat cu amenzi de mii de euro, a fost închis mai multe zile

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 04, 2023 1 3307

Un supermarket din Cluj a fost ”călcat” de Protecția Consumatorului, s-a lăsat cu amenzi de mii de euro, a fost închis mai multe zile.

E vorba de un supermarket HomeGarden, operat de Safeway Stores SRL, care a fost verificat de inspectorii de la Protecția Consumatorului în urmă cu câteva zile. Ținând cont de neregulile constatate, la SC Safeway Stores SRL, echipa de control a aplicat trei amenzi contravenţionale, în cuantum de 15.000 lei – adică aproximativ 3.000 de euro. De asemenea a decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de aproximativ patru mii de lei și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Comisarii au găsit gândaci de bucătărie, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită, depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale, folosirea unor coșuri sau tomberoane de reziduri cu capace neconforme, folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate, cu rugină și mucegai în exces, produse cu ambalaje deteriorate și altele. Compania a solicitat ridicarea măsurii  opririi temporare a prestării serviciilor, azi, iar comisarii CPC Cluj au constatat că măsurile au fost îndeplinite în totalitate fapt pentru care măsura OTPS a fost ridicată.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare