Închide

Socrii primarului din Baia Mare rămân în arest preventiv după ce au fost prinși în flagrant la Cluj, instanța prelungește măsura arestului preventiv

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 05, 2023 0 180

Socrii primarului din Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat la închisoare definitiv, cu executare, pentru luare de mită, rămân în arest după ce au fost acuzați că au încercat să mituiască o judecătoare din completul care l-a condamnat pe Cherecheș și au fost prinși într-un flagrant la Cluj.

Instanța Tribunalului Mureș a dispus ieri prelungirea măsurii arestului preventiv pentru socrii lui Cherecheș, la expirarea măsurii inițiale de arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia înseamnă practic însușirea propunerii procurorilor de la DNA Cluj, care au cerut prelungirea măsurii. De cealaltă parte, avocații celor doi, dar și cei doi socri, au cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu una mai ușoară, propunere respinsă însă de instanță. Decizia a fost luată ieri.

Amintim, procurorii au arătat că în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În 25 octombrie , în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană – martor în cauză-, ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. ”Această ”ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție”, susțin anchetatorii.
Ulterior, în 6 noiembrie, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare. În contextul menționat mai sus, în 8 noiembrie, adică ieri, într-un restaurant din Cluj–Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

”În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ”rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, mai arăta DNA.

Citește și:

Detalii din cazul arestării preventive a socrilor primarului din Baia Mare după un flagrant la Cluj. ”Fapta este deosebit de gravă în condiţiile în care inculpata, cu sprijinul inculpatului, a încercat să mituiască un magistrat”

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost reținuți la Cluj, acuzați de dare de mită și complicitate la aceasta

Nici un comentariu

Scrie un comentariu