Închide

Un startup din Cluj, ”Carte cu mine”, intră pe nișa dedicată preșcolarilor și elevilor de școală primară

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 10, 2021 0 84

În 2020, cifra de afaceri a celor mai importante 70 de edituri din România abia ajungea la 84 de milioane de euro (plus 20-30 de milioane – cartea școlară), înregistrând o scădere de peste 7% față de anul precedent și păstrând România pe ultimele locuri din UE în privința vânzărilor de carte. Abia 1,3 milioane de români citesc, și nici aceștia nu depășesc o carte pe an, în medie. Adică, 3 euro cheltuiți, comparativ cu 108, cât cheltuie un neamț.
În aceste condiții, orice nouă intrare pe piață merită salutată, notează startupcafe.ro. Un startup clujean a construit o serie de instrumente de învățare dedicate elevilor din primii ani de școală, în special abecedare, atașându-le funcții suplimentare pentru a le conferi o mai mare dezirabilitate.

Astfel, o primă versiune este abecedarul-poveste, în timp ce a doua – abecedarul de colorat, menit să acceseze și zona sensibilităților artistice. Dacă pe segmentul cărților pentru copii par să domine în clipa de față traducerile, clujenii au mers pe ideea elaborării unui conținut propriu, autohton.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu