Închide

Un șofer rupt de beat a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat în afara drumului, pe un drum județean din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 28, 2022 1 82

Un șofer rupt de beat a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat în afara drumului, pe un drum județean din Cluj, în afara localității Dretea din Mănăstireni.

Accidentul a avut loc în jurul orei 10.02 pe DJ 108C, în afara localității Dretea, comuna Mănăstireni. ”Din primele date, conducătorul unui autovehicul, respectiv un bărbat de 59 de ani, din comuna Mănăstireni, care circula dinspre Ardeova înspre drumul național, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile, pe partea dreaptă a sensului său de mers”, au explicat polițiștii.

Șoferul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate; de asemenea, un bărbat de aproximativ 70 de ani, pasager în autoturism, a fost rănit ușor. Testarea cu aparatul etilotest a șoferului a indicat o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat – aceasta înseamnă că șoferul era rupt de beat, căci concentrația în sânge rezultă de regulă dublă față de cea din aerul expirat, deci aproape de două miligrame la mie în sânge, or coma alcoolică se instalează în jurul valorii de 2,5 miligrame la mie. Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. Traficul nu a fost afectat în zonă.

Un comentariu

  1. De ce folositi mereu termenul „rupt de beat”chiar la alcoolemii mai mici?Da,nu sunt de acord cu cei care beau si apoi conduc masini.Sunt inconstienti si periculoși.

Scrie un comentariu