Închide

Un șofer care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 26, 2021 0 225

Un șofer care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Faptele au avut loc în octombrie 2019, după-masa în jurul orei 6.30 dimineața, când șoferul, un bărbat de 44 de ani din Gherla, care conducea o mașină Renault în localitate, a accidentat mortal o femeie de 81 de ani angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Șoferul a fost condamnat în luna mai de către judecătoria Gherla la doi ani de închisoare, cu suspendare pe un termen de trei ani, dar a atacat sentința la Curtea de Apel. Verdictul instanței superioare, rămas definitiv, a venit în urmă cu câteva zile – singura diferență a fost reducerea din durata pedepsei a duratei reținerii de către polițiști a șoferului, pentru 24 de ore, după producerea faptei. Restul dispozițiilor au rămas neschimbate iar decizia e definitivă.

La momentul producerii faptei, polițiștii sosiți la fața locului pentru a stabili starea de fapt au constatat că șoferul, un bărbat de 44 de ani, a surprins și accidentat mortal o femeie de 81 de ani angajată regulamentar în traversarea străzii. Presa locală a relatat atunci că în urma impactului, femeia a fost proiectată la o distanță de aproximativ 20 de metri. Ea a suferit leziuni incompatibile cu viața, iar medicii sosiți la fața locului au declarat decesul. Șoferul a spus că femeia era îmbrăcată în negru și că pur și simpul nu a observat-o

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare