Închide

Un singur caz de COVID-19 confirmat la Cluj în ultimele 24 de ore

ActualitateSănătate by Kristina Reştea - iul. 17, 2021 0 135

În ultimele 24 de ore, o singură persoană a fost confirmată Covid-19 în județul Cluj, arată datele transmise de Instituția Prefectului. Rata incidenței pe județul Cluj este de 0,06. Cluj-Napoca e pe locul trei în topul localităților cu cele mai bune rate de vaccinare.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 1.036 de teste, din care 266 diagnostic grupe de risc, 299 teste efectuate la cerere și 471 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 572.402 de teste, la nivelul județului Cluj. Numărul de persoane  vindecate și externate a ajuns la 2.725, din care 1.942 din județul Cluj. S-au înregistrat în total 1.043 de decese, dintre care 657 din județul Cluj.

În acest moment, în spitalele din Cluj sunt internați 77 de pacienți, iar 4 persoane sunt internate în secții de Terapie Intensivă.

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.588 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.046.719 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 49 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Cluj-Napoca este unul dintre orașele din topul vaccinării: în iulie, municipiul e pe locul trei într-un clasament al unităților administrativ-teritoriale cu cea mai bună rată de vaccinare din țară, în urmă cu o săptămână, după cum arată datele Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare. E vorba de o rată de vaccinare de 43,85% din populația rezidentă, procent depășit doar de comuna Dumbrăvița din Timiș, cu 47,19% și orașul Borsec din Harghita, cu 43,85%. La nivel național, România stă însă foarte prost. Potrivit unui raport publicat în 14 iulie, România a ajuns la un procent de numai 29,7% de persoane vaccinate cu ambele doze. În Uniunea Europeană (plus Islanda, Liechtenstein și Norvegia), numai Bulgaria are un procent mai scăzut de atât (15,6%). Majoritatea țărilor europene au vaccinat între 60 și 90% din populația adultă cel puțin cu prima doză, în timp ce România rămâne la mare distanță, cu doar 30% din adulți vaccinați, potrivit datelor la zi centralizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare