Închide

Strada Potaissa se reamenajează pentru piața de flori. Au acces persoanele vaccinate și cele cu test negativ COVID

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 17, 2021 0 269

Strada Potaissa se reamenajează week-endul viitor pentru piață de flori: producătorii și comercianții de flori și arbuști se adună din nou în centrul clujului, în perioada 23-25 iulie. Accesul la eveniment va fi permis tuturor celor vaccinați complet împotriva virusului SARS-COV 2 și celor care prezintă rezultatul negativ la un test de prezență COVID-19.

Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului cu flori de sezon, arbuști, cactuși sau plante suculente și aromatice, spun organizatorii.  De asemenea, clujenii vor găsi pe strada Potaissa cele mai frumoase idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului, inclusiv mobilier special și produse ceramice.

Totodată, cu ajutorul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București, pe Strada Potaissa ajunge în premieră arhitectul peisagist Victor Dijkshoorn, care va susține un workshop special plecând de la eforturile deja realizate de asociația Daisler înspre transformarea permanentă a străzii și va lua în discuție tipologii similare întâlnite în Vest care s-au soldat cu soluții permanente. La discuții vor participa și membri ai Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania, dar și reprezentanți ai Asociației Peisagiștilor din România – Filiala Nord-Vest.

În programul evenimentului apar și momentele muzicale.

“Strada Potaissa e un loc de care ne-am îndrăgostit. Ne dorim să o vedem vie, reabilitată, trăindu-și zilele de glorie ca una dintre cele mai frumoase străzi ale orașului și ale țării, de ce nu?”, spune Andi Daiszler, inițiatorul Străzii Potaissa.

Proiectul, inspirat de seria de evenimente street delivery, vrea să pună în valoare strada uitată de lângă zidul cetății, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv. Reabara și cunoscuta instalație „Mi-e Dor de Tine”, care va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe Strada Potaissa, dar tot aici va poposi încă o instalație surpriză.

Piața de flori altfel va funcționa după orarul 10-22, iar accesul la eveniment va fi permis tuturor celor vaccinați complet împotriva virusului SARS-COV 2 de cel puțin 10 zile ori tuturor celor care prezintă rezultatul negativ la un test de prezență COVID-19, potrivit normelor în vigoare. Accesul este gratuit, dar supus reglementărilor în vigoare, în conformitate cu legea, transmit organizatorii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu