Închide

Un reality show din Ungaria a fost filmat la Cluj, lângă lacul Beliș, au închiriat toate pensiunile

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 11, 2023 0 595

Un reality show din Ungaria a fost filmat la Cluj, lângă lacul Beliș.

România a găzduit integral producția și filmările formatului unguresc al renumitului serial de tip reality show de televiziune, ”The Bridge”, a cărui premieră va avea loc astăzi la HBO Max Ungaria.

Echipa de producție românească a fost formată din aproximativ 50 de specialiști în industria filmului. Formatul ”The Bridge” aduce împreună 14 străini, provenind din medii variate, cu experiențe de viață, abilități și obiective diferite, care se întâlnesc într-un loc necunoscut și sălbatic. Ei au un singur lucru în comun: dorința de a câștiga marele premiu în valoare de 30 de milioane de forinți, adică aproximativ 80.000 de euro. Pentru a reuși, ei trebuie să construiască împreună un pod de 250 de metri lungime, fără unelte moderne și fără niciun fel de ajutor din exterior. S-a filmat pe lacul Beliș, un loc relativ izolat căci altfel cele mai multe zone turistice de acest fel sunt aglomerate, iar vizitele turiștilor în timpul filmărilor ar fi perturbat activitățile echipei. Lacul a fost găsit după cinci luni de prospectări pe 50 de lacuri. ”Găsirea locului ideal este ca și cum ai încerca să cauți un ac în carul cu fân”, spune reprezentantul Paprika Studios, Anca Iurea. ”Necesită mult efort, prospecții și documentare, precum și mult noroc, bineînțeles. Cred că am descoperit un loc pe care îl adăugăm acum pe harta lumii, pentru ca milioane de telespectatori să se bucure de el în cadrul acestui reality show, la televizor”.

Filmările la Cluj au implicat angajarea tuturor unităților de cazare din zonă, în total 13 pensiuni. O echipă de experți scafandri a supervizat siguranța pe apă. ”The Bridge” este un format original Banijay, creat de Zeppelin (Banijay Iberia), și a fost lansat în Australia, Brazilia și Marea Britanie. Paprika Studios Group este o companie de producție lider în Europa Centrală și de Est și în Țările Baltice, care funcționează sub conducerea lui Ákos Erdős (CEO), având sediul central la Budapesta. Paprika Studios Group este prezent în opt țări. Compania produce și dezvoltă emisiuni de divertisment, reality show-uri și seriale de ficțiune pentru peste 30 de operatori de difuzare în 16 limbi diferite, cu peste 600 de ore de materiale produse în fiecare an.

Photo credit: HBO Max / The Orbital Strangers Project

Nici un comentariu

Scrie un comentariu