Pedeapsa de 6 ani de închisoare cu executare a fost pronunțată marți, 6 februarie, de Tribunalul Alba. Raul Giurgiu a recunoscut fapta, și-a însușit ceea ce a făcut și a explicat și cum a procedat. Mai mult de atât, și-a protejat un prieten, o persoană care se afla alături de el în mașină, la momentul flagrantului.

Potrivit motivării instanței, Cumicu a călătorit în Spania la începutul lunii septembrie 2023, de unde a cumpărat 4 kilograme și jumătate de canabis.

”Am dat pe droguri în jur de 9.000 euro. Eu m-am ocupat de vidare. Hainele erau ale mele, toate. Plata am făcut-o cu bani cash. Voiam să țin o parte din droguri pentru mine, iar cealaltă parte să încerc să o dau>. Totodată a subliniat faptul că suspectul (n.r. – persoana prinsă cu el în mașină la flagrant) nu știa că în colete se află droguri, aspect ce se coroborează cu declarația celui din urmă, care a negat orice implicare”, a declarat Cumicu în timpul anchetei.

În data de 4 septembrie 2023, procurorii DIICOT Alba Iulia au primit informații că acesta ar urma să primească un colet cu droguri și au început supravegherea acestuia. Când pachetul a ajuns la depozitul regional din România, procurorii au mers și au verificat coletele. Au descoperit drogurile și au pus la cale flagrantul. Mașina curierului era supravegheată de către polițiștii de la BCCO. Filajul și prinderea acestuia au fost descrise de magistrați.

La o zi după realizarea flagrantului, în 7 septembrie 2023, rapperul a fost arestat preventiv, iar măsura a fost admisă de magistrații Tribunalului Alba.

În total, rapperul clujean a fost condamnat la 6 ani închisoare în regim de detenţie. Acesta se afla deja în arest preventiv la Penitenciarul Aiud. Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cumicu s-a născut în Cluj-Napoca și a început să cânte rap în anul 2002. Unul dintre cele mai bune albume ale sale este „În dulcele stil clasic”, apărut în anul 2008. Artistul s-a remarcat prin vocea puternică de pe melodii, dar și prin mesajul său. A preferat să rămână un artist underground și să refuze să semneze cu case de discuri. Piesele sale au fost puse pe YouTube.