Închide

Un primar din Cluj a fost ales în funcție cu doar 277 de voturi, cel mai mic număr într-un UAT din Cluj

Administrație by Mihai Prodan - oct. 09, 2020 0 591

Un primar din Cluj a fost ales în funcție cu doar 277 de voturi, cel mai mic număr de opțiuni exprimate într-o unitate administrativ teritorială pentru alegerea unui primar.
E vorba de primarul din Buza, Czegher Ștefan, ales pe listele UDMR. Acesta a fost votat de 277 de alegători, cel mai mic număr de voturi pentru alegerea unui primar, în județul Cluj.
În Buza sunt înscriși pe listele electorale puțin peste o mie de alegători, dar s-au prezentat la urne mai puțin de 600, adică o prezență de 59%. Jumătate dintre aceștia l-au votat pe Czegher, iar 231 – pe principalul contracandidat Partenie Timandi, de la PNL. Czegher e primar în Buza din 2004, a fost astfel ales pentru al cincilea mandat consecutiv, tot pe listele UDMR, ”aici mi-e locul, eu nu migrez”.

El spune că principala sa realizare în acești 16 ani de mandat este un proiect finanțat cu fonduri europene în valoare de 2,5 miliane de euro prin care s-au asfaltat 6,2 kilometri de drum, s-a construit un cămin de vârstnici din temelie, au fost renovate Primăria și Căminul Cultural și a fost cumpărat un buldoexcavator. ”Dar am făcut și altele, iluminat public care era zero, pietruire de drumuri pe 40 de kilometri”.

Comuna Buza numără 1.400 de locuitori în cele două sate ale sale, reședința Buza și satul Rotunda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare