Închide

Un pod din Cluj, reconstruit de la zero după ce viiturile de anul trecut i-au provocat demolarea , a fost redat traficului rutier.

Administrație by Mihai Prodan - iun. 29, 2021 0 158

Un pod din Cluj, reconstruit de la zero, a fost redat traficului rutier.

E vorba de podul din localitatea clujeană Văleni, din comuna Călățele, pe drumul județean 108C. Lucrările de reconstruire sunt finalizate în pondere de 95% în acest moment. Podul a fost refăcut după ce construcția anterioară a ajuns într-o stare de degradare avansată, după viiturile de anul trecut. ”În urma ploilor abundente și deosebit de violente, podul a suferit o serie de degradări semnificative, astfel încât expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii, de la zero, a unui pod nou”, a explicat Consiliul Județean Cluj, care a realizat lucrările.

Podul deteriorat a fost demolat și reconstruit, iar albia râului a fost regularizată. Pentru finalizarea integrală a lucrărilor urmează a mai fi executate în zilele următoare lucrări de asfaltare a căii de rulare situate în vecinătatea noului pod, precum și montarea de parapeți metalici.

Citește și:

Dezastru într-o comună din Cluj din cauza inundațiilor, drumul pe un drum național a ajuns impracticabil

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.