Închide

Un partid a fost reclamat la Biroul Electoral, la Cluj, pentru că a pus afișe în ferestrele sediului de partid

PoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 23, 2019 0 342

Un partid a fost reclamat la Biroul Electoral, la Cluj, pentru că a pus afișe în ferestrele sediului de partid.
PNL Cluj a fost reclamat la Biroul Electoral Județean, săptămâna trecută, pentru că membrii partidului au pus afișe electorale în geamul sediului de partid din Câmpia Turzii.
Afișele îl promovează pe candidatul partidului la cea mai înaltă funcție în stat, președintele în funcție Klaus Iohannis, dar o femeie a reclamat la BEJ că PNL încalcă legea pentru că afișele nu sunt lipite doar în locurile permise de lege.
Reclamanta a atașat și fotografii și a fost nevoie de o analiză pe lege pentru ca membrii BEJ Cluj să constate dacă s-a încălcat sau nu legea în acest sens, căci legislația – 370/2004 – stipulează că afișele pot fi afișate doar în locuri stabilite, publice, frecventate de cetățeni. Legea mai arată că pe panourile electorale candidații pot afișa un singur afiș electral de cel mult 50x30cm. Afișele mai pot fi permise și în alte locuri, dar numai cu acordul scris al proprietarilor.
E sediul unui partid loc permis de lege pentru promovarea afișelor propriului candidat la alegeri? BEJ a constatat că reclamația se confirmă, în sensul că la sediul PNL din Câmpia Turzii sunt afișate pe un geam, în interiorul sediului, un număr de opt afișe electorale ale lui Klaus Iohannis, și a cerut lămuriri de la PPNL, căci ”ferestrele unui imobil nu reprezintă loc special de afișaj”. PNL a arătat că e proprietarul sediului și că deci există acordul proprietarului cu privire la amplasarea afișelor electorale contestate. BEJ a conchis că sesizarea e neîntemeiată și în consecință a fost respinsă.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare