Închide

Un pacient internat la Cluj a decedat din cauza infecției cu noul coronavirus

SănătateTop News by Actual de Cluj - iun. 28, 2020 0 822

Un pacient internat la Cluj a decedat din cauza infecției cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că în ultimele 24 de ore au mai murit în România 23 de persoane din cauza acestei infecții. Aceștia erau pacienți internați în spitale din Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Bucureşti, Mureş, Prahova, Sibiu, Suceava şi Vrancea. ”Dintre acestea, trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49, un deces la categoria de vârstă 50-59 ani, nouă între 60 şi 69 ani, patru decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi şase la persoane de peste 80 de ani”, arată GCS, adăugând că toți cei decedați erau pacienți cu comorbidități.

În total numărul deceselor, în România de la debutul pandemiei în luna martie, ajunge astfel la peste 1.600, mai exact 1.612 persoane diagnosticate cu infecţie cu Covid-19 au decedat până astăzi. În Cluj numărul celor decedați ajunge, astăzi, la 32, dintre care 20 de clujeni iar restul – pacienți din alte județe internați în spitalele din Cluj.

Am solicitat informații suplimentare despre acest nou deces de la prefectul Clujului, Mircea Abrudean, care e și președintele comisiei județene pentru situații de urgență și care monitorizează zilnic evoluția pandemiei la Cluj. Vom reveni cu informații.

UPDATE E vorba de un bărbat de 72 de ani infectat cu o formă severă a coronavirusului Covid 19 și care a fost intubat și ventilat mecanic. Acesta avea mai multe comorbidități, între altele boală renală cronică și cord pulmonar cronic. Acesta a fost declarat decedat în această noapte, la ora 2.29.

Datele pacientului: Bărbat, 72 ani. Diagnostic:COVID formă severă, intubat și ventilat mecanic, colecție pleurală bilaterală, colecție pericardică drenată, acidoză metabolică, fibrilație atrială (FIA) permanentă, cord pulmonar cronic, insuficiență cardiacă ICC NYHA II, boală renală cronică. Data deces:28.06.2020, ora 2,29.

Citește și:

Apel public în Cluj. Medic epidemiolog și șef DSP: „Vă rugăm, oameni buni, respectați măsurile de protecție și igienă. În ritmul acesta într-o săptămână riscăm să nu mai avem locuri în spitale!”

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu