Închide

Un om școlit la Cluj ajunge la cârma companiei care se ocupă de marile investiții de infrastructură ale României

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 07, 2021 0 394

Un om școlit la Cluj va fi directorul general al companiei care se ocupă de marile investiții de infrastructură ale României.

E vorba de Marin Griguță, numit ieri în funcție de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, și care va ocupa funcția de director general al CNIR, companie ale cărei baze s-au pus încă din 2016, dar care a ajuns să fie operaționalizată abia în acest an. Compania Națională de Investiții Rutiere va livra marile proiecte de infrastructură ale României – autostrăzi și drumuri expres. ”Va avea obiective clare și măsurabile și va lucra pentru accelerarea acestora”, arată Drulă.
Marin Griguță este un expert în domeniul său – inginer, are o experiență de peste trei decenii în managementul lucrărilor de infrastructură feroviară, rutieră și aeroportuară. A lucrat pentru companii mari de profil din Germania și Qatar.

”Am cerut public profesioniștilor din domeniu să ni se alăture. Am primit sute de CV-uri, am derulat zeci de interviuri pentru a selecta experți, manageri de proiect, ingineri și proiectanți, care să se asigure că marile proiecte de infrastructură ale țării se desfășoară în bune condiții și la timp”, a mai arătat ministrul.
Prima misiune a directorului general este să formeze în jurul său o echipă de oameni competenți, să structureze noua companie și să o dezvolte pentru a livra mai rapid și mai eficient decât până acum proiectele din Master Planul de Transport al României.

Griguță e inginer geolog cu specializarea geologie și geofizică, obținută la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare