Închide

Un număr de 64 de licee, școli și grădinițe din Cluj-Napoca vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale/Primăria a semnat un contract de finanțare de 9 milioane de euro din fonduri europene

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 26, 2023 0 255

Proiectul de peste 9 milioane de euro pentru dotarea unităților de învățământ din Cluj cu mobilier și echipamente digitale în care sunt vizate 64 de licee, școli și grădinițe va fi finațat în cadrul PNRR. Primarul Emil Boc a anunțat că a semnat contractul cu Ministerul Educației și că urmează implementarea acestui proiect important pentru Cluj. Termenul limită pentru finalziarea lui este finalul anului 2024.

Banii urmează să fie folosiți pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unui număr de 64 de licee, școli și grădinițe din oraș. Investițiile, evaloate per total la peste 44,9 milioane lei (din care finanțare în cadrul PNRR este de peste 37,5 milioane lei) vizează 819 săli de clasă, 35 de laboratoare de informatică, 36 de laboratoare de științe, 19 cabinete școlare, 49 de cabinete de asitență pedagogică, 27 de săli de sport și 6 ateliere de practică.

Valoare proiectului pentru dotarea celor 64 de licee, școli și grădinițe este de peste 44,9 milioane lei cu TVA din care peste 37,6 milioane lei urmează să fie asigurați în cadrul PNRR, peste 7 milioane lei cu TVA sunt cheltuieli eligibile asigurate de bugetul de stat iar restul de peste 494.000 lei vor fi asigurați din bugetul local.

LISTA ȘCOLILOR PE CARE PRIMĂRIA DOREȘTE SĂ LE DOTEZE CU MOBILIER ȘI APARATURĂ:

(proiectul aprobat în martie de Consiliul Local și depus pentru finanțare)

Potrivit Primăriei, lista de școli a fost centralizată, după ce Inspectoratul Școlar a preluat nevoile fiecărei unități.

Ce se finanțează în cadrul PNRR

 

Proiectul trebuie implementat până la finalul anului 2024: 

(Contractul de finanțare semnat între Primăria Cluj și Ministerul Educației pentru dotarea școlilor din Cluj)

 

Vezi și: Primăria depune un proiect de peste 9 milioane de euro pentru dotarea unităților de învățământ din Cluj cu mobilier și echipamente digitale/Sunt vizate 64 de licee, școli și grădinițe

Nici un comentariu

Scrie un comentariu