Închide

Un nou plan care să asigure bugetarea unor proiecte locale va fi aprobat în toamnă, după modelul vechiului PNDL

ActualitateAdministrațieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - aug. 11, 2021 0 44

Liderul PNL, Ludovic Orban, anunță că pentru susținerea investițiilor locale, care să vină în sprijinul primăriilor care au în derulare proiecte de infrastructură, se va adopta un nou Plan Național de Dezvoltare, după modelul celui derulat de guvernarea PSD (cunoscultul PNDL).

Orban a transmis că noul Plan de Dezvoltare va fi reglementat din punct de vedere legislativ, în cursul acestui an, cel mai probabil în toamnă, urmând să aibă o valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei, relatează g4medi.ro.

„S-a discutat şi în coaliţie, trebuie menţionat, nu ştiu dacă premierul v-a povestit, am discutat şi în coaliţie programul PNDL 3 în linii mari, cam ce am discutat şi la Biroul Executiv, adică lansarea unui nou plan de investiţii de o valoare aproximativă de 50 de miliarde într-un plan multianual, cu emiterea actului normativ, a Ordonanţei, în cursul acestui an, urmând să înceapă procedurile de selecţie pe baza criteriilor şi procedurilor care urmează să fie stabilite prin normele metodologice”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară.

Anterior, surse politice declarau, pentru News.ro, că premierul Florin Cîţu şi liderul liberal Ludovic Orban s-au înţeles, în şedinţa de marţi a conducerii PNL, ca Executivul să demareze programul PNDL 3 începând cu anul viitor.

Decizia vine în contextul Congresului PNL programat pe 25 Septembrie. Sute de primari liberali au cerut finanţare pentru diverse proiecte de dezvoltare locală, susţineau sursele citate.

Ludovic Orban declarat, joi, că este necesar ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL 3, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcţiune. Preşedintele PNL afirma că pentru acest program trebuie prevăzute cel puţin 40 de miliarde de lei, sumă care să ajute la dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă şi canal.

Citește integral pe g4media.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare