Închide

Șase localități din Cluj vor avea apă potabilă, lucrările costă 16 milioane de euro

Administrație by Actual de Cluj - aug. 11, 2021 0 530

Un număr de șase localități din Cluj vor avea apă potabilă pentru prima dată, după ce ieri amplasamentul a fost predat constructorului.

E vorba de localități din comunele Cășeiu, Chiuiești, Cuzdrioara și Sic, unde Compania de Apă ”Someș” care operează rețeaua de apă potabilă a predat constructorului amplasamentele pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare. Lucrările fac parte din proiectul gigantic cu finanțare europeană de 355 de milioane de euro derulat de Compania de Apă pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Cluj și Sălaj. Lucrările în cele șase localități sunt estimate să dureze doi ani.

Contractul prevede realizarea unor noi rețele de alimentare cu apă în șase sate din patru comune clujene, respectiv Sălătruc și Guga din comuna Cășeiu, Chiuiești, Strâmbu și Măgoaja din comuna Chiuiești și localitatea Cuzdrioara din comuna cu același nume. De asemenea, investiția prevede și înființarea rețelelor de canalizare în localitățile Cuzdrioara și Sic, în ultima urmând a fi construită și o stație modernă de epurare a apelor uzate. În total se vor construi aducțiuni și rețele noi de distribuție a apei potabile în lungime de aproximativ 46 de km, cu șase stații de pompare și peste patru sute de branșamente la imobile. Totdată, rețelele de canalizare vor fi extinse pe aproximativ 48 de kilometri, cu opt stații de pompare a apei uzate și aproximativ 2.200 de racorduri. ”Noile rețele edilitare vor fi dotate cu un sistem inovator care permite supraveghere automată, de la distanță, a parametrilor de funcționare, astfel încât apa furnizată să fie una de cea mai bună calitate, cu un regim continuu”, arată Consiliul Județean.

Pentru aceste lucrări contractul are o valoare de peste 16 milioane de euro – mai exact, 64.744.298 de lei plus TVA.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu