Închide

Un nou jucător dat afară de la U Cluj. „N-am vrut să joc pentru echipa facultății”. UBB-ul reacționează

Sport by Catalin Suciu - apr. 15, 2016 0 1838

După Calcan și Niczuly, U Cluj și-a mai trimis la juniori un component al primei echipe. Iar motivul este bizar, ca să nu spunem că e ușor ridicol.

Plecarea lui Teja n-a schimbat cu nimic lucrurile la Universitatea Cluj. Calcan și Niczuly nu mai fac parte și nu vor fi reprimiți la prima echipă cel puțin în acest sezon. Mai mult, fostul antrenor cu portarii, Mihai Nădăban, promovat ca principal după despărțirea de Teja, i-a transmis și lui Rareș Cândea că nu mai are ce căuta la prima echipă.  Motivul e destul de ciudat. Mijlocașul a fost scos din lotul de seniori pentru că a refuzat să evolueze pentru echipa de fotbal a Universității Babes Bolyai în campionatul universitar, competiție de amatori. Miercuri, Cândea ar fi trebuit să se alăture echipei UBB, însă nu s-a prezentat la plecare.

„A sunat dimineață un colaborator și mi-a zis că el nu vine. Eu am zis că-i vreau pe cei care chiar își doresc să joace, el n-a vrut. Nu știu.. a fost trimis la juniori pentru asta? Nu știu de ce, ce legătură ar avea lucrurile. Pot spune doar că e normal să ne ajutăm reciproc, facultatea și echipa de fotbal. Am câștigat cu 6-1 meciul pe care l-am jucat la Arad. Ne dorim locul 1 anul ăsta, sper să-l obținem”, a explicat pentru actualdecluj.ro Septimiu Ormenișan, cel care se ocupă de pregătirea echipei de fotbal UBB Cluj.

Care antrenor, care staff

„N-am vrut să merg la Arad, iar Pușu (Mihai Nădăban -n.r.) mi-a zis să mă antrenez cu juniorii. Am întrebat de ce? Mi-a spus că cei de la UBB ne vor scoate afară din cămine dacă nu mergem. Eu i-am zis că stau în chirie și n-are cine unde să mă scoată. El mi-a spus apoi că asta e decizia staff-ului. Am întrebat care staff? Și cam atât. Mi-a mai zis că mă va reprimi săptămâna viitoare”, a precizat Rareș Cândea.

UPDATE:
Cosmin Irimieș: „Ar trebui să fie o mândrie pentru toată lumea să joace pentru U și pentru Facultate” 

În urma materialului apărut pe actualdelcuj.ro, UBB a reacționat prin vocea lui Cosmin Irimieș, director general adjunct al Universității . „Universitatea Babeș-Bolyai  a sprijinit tot timpul clubul, nu l-a încurcat niciodată, ba din contră. Mereu am avut acordul conducătorilor să luăm jucători și cred că e o mândrie pentru orice fotbalist să reprezinte Universitatea. Sau cel puțin așa ar trebui să fie. După 15-20 de ani, iată că U Cluj are din nou studenți , e un lucru extraordinar. Noi le-am cerut să ne ajute o dată, de două ori pe an, când avem nevoie. Participăm la această competiție pe care ne dorim foarte mult să o câștigăm, iar în vară să participăm la campionatul european al Universităților.  Avem jucători de la Zalău, Jucu, de la Dej, Universitatea Cluj și toți vin cu plăcere. Acest Cândea n-a venit, dar comentează… Ce mare jucător e Cândea? El trimite sms prin prietena lui că are febră și nu ajunge.. Pe de altă parte avem sportivi care fac naveta ca să joace pentru noi..Colaborarea dintre U Cluj și UBB e o chestiune reciproc avantajoasă, sunt convins că va rămâne așa”, a spus Irimieș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.