Închide

Un medic veterinar face „festival alternativ canin” pentru câini fără pedigree în parcul cu sculpturi al artistului Erno Bartha

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 14, 2018 0 678

Un „festival alternativ canin” care prezintă nu rase pure de câini ci dimpotrivă, corcituri, are loc în weekend în gospodăria cunoscutului artist clujean Erno Bartha.

„Festivalul alternativ canin” are loc duminică, e la a șasea ediție și e organizat de medicul veterinar Péter Madaras la Parcul de Sculpturi Arkhai al artistului Erno Bartha, în cadrul zilelor satului Vlaha. „Ideea s-a născut de mulţi ani. Lucrând foarte mult cu diverse asociaţii de protecţia animalelor, Péter a simţit deseori nedreptatea de a cataloga câinii în rasă pură şi „corcitură”. Crede că este disproporţionat să se organizeze expoziţii splendide pentru câinii cu pedigree, iar câinii de rasă comună să nu fie recunoscuţi de nici un fel”, arată Bartha. „Dacă la concurs se va înscrie spre exemplu un un câine dinamic, lung, cu forme frumoase, el participă la categoria „atlet”, unde poate concura şi un câine de vânătoare sau un amstaff. Prin urmare va câştiga acel câine, care este pe placul juriului. Juriul nu este unul profesionist. Între membrii juriului sunt artişti, meşteri sau casnici, oameni poate la fel de diverşi ca si câinii participanţi, dar cu toţii iubitori de animale”.

Câinii înscrişi în competiţie sunt din start câştigători: intrând în ring, primesc câte un lanţ cu numulit, adică fosila-scoică aunui protozoar. Intrarea este liberă. Pot participa şi câini cu dizabilităţi fizice iar înscrierea se poate face în următoarele categorii: Găluşcă mică, Vagabond de noapte, Fier beton și Special needs dog.v Canin.

Expoziţia va avea loc duminică 19 august, de la ora 9:30 în Parcul de Sculpturi Arkhai din Vlaha, iar premierea va avea loc între orele 15-16. În program vor fi incluse şi o demonstraţie de dresaj, diverse activităţi pentru copiii şi echitaţie. „Ce trebuie să ştie căţelul? Nimic altceva decât să fie el însuşi, să se simtă bine în pielea sa şi să se bucure de moment. Aceasta este sărbătoarea căţeilor fericiţi, oricum ar fi ei”, mai arată Bartha.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare