Închide

Un lungmetraj proiectat în premieră la Cluj intră în cinematografe din 7 octombrie

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 30, 2022 0 80

Un lungmetraj proiectat în premieră la Cluj intră în cinematografe din 7 octombrie.

E vorba de ”Marocco”, lungmetrajul regizorului Emanuel Pârvu, cu Șerban Pavlu, Crina Semciuc și Emilia Popescu în distribuție. Acesta e al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu și a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian în toamna anului trecut.

În România, Marocco a fost inclus în Competiția Internațională a festivalului de film Transilvania (TIFF) de la Cluj și a fost proiectat apoi la Festivalul de Film Anonimul în deschiderea Serii Filmului Românesc. Ulterior a fost proiectat în festivaluri internaționale din Statele Unite, Germania, Italia, Israel, Franta, Indonezia, Luxemburg, Georgia, India.

”Filmul urmărește destinele a două iubiri care ajung în situații de viață și de moarte ca urmare a neîncrederii și ridică o întrebare: “dacă fiecare are intenții bune, și totuși cineva moare, unde e greșeala?” “Mi se pare ca relatia parinte-copil contine cea mai puternica forma de iubire și e alcatuita din încredere, atentie, devotament, daruire. Și atunci cred ca e un loc foarte bun de săpat, de speculat. Tot ce s-a scris despre iubire continuă să fie un izvor nesfârsit, dar cred ca perspectiva personală aduce un subiect nou pe piață. Adică tema rămâne aceeași, dar subiectele sunt nesfârșite, sunt practic câți oameni sunt”, spune Emanuel Pârvu, într-un interviu.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare