Închide

Un instructor internațional din Belgia a învățat la Cluj cinci scafandri experimentați de la Salvaspeo cum să intervină în medii dificile de scufundare

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 16, 2022 0 149

Un instructor internațional din Belgia a învățat la Cluj cinci scafandri experimentați de la Salvaspeo cum să intervină în medii dificile de scufundare.

Cei cinci scafandri fac parte din serviciul public județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și au învățat timp de cinci zile, până în 15 septembrie, cum trebuie să intervină în medii dificile de scufundare – adâncime mare, ape reci, tulburi, spații închise, obstacole, folosind tehnica sidemount, cu buteliile de respirat prinse în lateralul scafandrului. e vorba de scafandri experimentați, cu cel puțin o sută de scufundări și nivel minim rescue diver. Cursul de pregătire a fost condus de instructorul internațional Karel Levrau din Belgia, secondat de dive master-ul Dan Ciulpan din România. Pregătirea scafandrilor clujeni, în situaţii cât mai aproape de realitate şi sub influenţa celor mai nefavorabili factori externi, se realizează în lacurile Beliș și Tarnița.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu