Un instructor de tenis de câmp, traficant de droguri în Mănăștur, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare. În locuința sa au fost găsite kilograme de droguri. ”Dacă inculpatul nu ar fi fost depistat întâmplător de jandarmi, întreaga cantitate de droguri ar fi ajuns pe piaţă”
ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 29, 2023 0 8577

Un instructor de tenis de câmp, traficant de droguri în Mănăștur, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare. În locuința sa au fost găsite kilograme de droguri.
Curtea de Apel Cluj i-a majorat acestuia pedeapsa dată de instanța inferioară, admițând apelul procurorilor, de la trei ani la patru ani de închisoare în regim de detenție. Inculpatul are 30 de ani, e necăsătorit, a absolvit zece clase, e recidivist și nu are loc de muncă. Acesta a fost condamnat de Tribunalul Cluj la trei ani închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată dar Curtea de Apel a majorat pedeapsa în urmă cu câteva zile, la patru ani.
Inculpatul a fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut iar de atunci și până acum a fost condamnat cu celeritate, atât pe fond cât și în apel, în contextul în care și-a recunoscut faptele și a beneficiat de procedura simplificată de judecată, cu reducerea cu o treime a pedepsei. Anchetatorii au arătat că inculpatul ar fi deţinut în vederea comercializării, în 18 octombrie anul trecut, în timp ce se afla pe o stradă din cartierul Mănăștur, cantitatea de 50,4 grame de cannabis şi ar fi deţinut în vederea comercializării, la aceeași dată, la domiciliul său, cantităţile de 1,1 kilograme de cannabis, trei kilograme de cannabis, o jumătate de kilogram și, în două alte rânduri, aproape patru alte kilograme, la domiciliul inculpatului găsindu-se, totodată, mai multe bunuri care prezintă urme de Tetrahidrocannabinol (THC), inclusiv un cântar electronic de precizie.
S-a ţinut seama şi de faptul că inculpatul este recidivist, acesta fiind condamnat în 2018 la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. De asemenea, s-a luat în calcul şi aspectul că inculpatul a abordat variate acţiuni ce reprezintă ilicit penal.
În legătură cu nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială, tribunalul a reţinut că inculpatul este în vârstă de 30 de ani, nu este căsătorit, nu are copii, este absolvent de 10 clase, obţinând calificare profesională ca şi instalator construcţii şi instructor de tenis, nu era încadrat în muncă la data prinderii sale. ”Se bucură de o stare de sănătate aparent bună.
Din păcate nu putem spune că inculpatul mai este la vârsta experimentelor teribiliste, ci este în floarea vieţii, ar fi trebuit să dobândească până la această etate maturitatea necesară pentru a conştientiza cât de nociv este consumul de substanţe aflate sub control naţional pentru sănătatea omului, cu atât mai mult cu cât fiind practicant de sport, şi, implicit, adeptul unui stil de viaţă sănătos, trebuie să transmită acest mod de viaţă şi celor pe care îi instruieşte în procesul de deprindere a aptitudinilor necesare practicării tenisului de câmp”, a arătat instanța.
Inculpatul a deţinut o cantitate foarte mare de droguri de risc, fiind vorba de două tipuri de droguri – cannabis şi rezină de cannabis. ”Dacă inculpatul nu ar fi fost depistat întâmplător de jandarmi, întreaga cantitate de droguri ar fi ajuns pe piaţa de consumatori. Astfel, dincolo de suma foarte mare de bani care ar fi fost obţinută de inculpat (peste 110.000 de euro, cum corect reţine prima instanţă), sănătatea unui număr mare de persoane ar fi fost afectată. Reamintim că, dintr-un gram de cannabis, se pot confecţiona 3-4 ţigări artizanale, astfel că, din cannabisul deţinut de inculpat, s-ar fi putut confecţiona zeci de mii de jointuri”, a arătat instanța de apel. ”Inculpatul a comis o infracţiune foarte gravă cu o uşurinţă şi nepăsare incredibile, mai ales că e o persoană matură şi, prin prisma profesiei sale (instructor de tenis de câmp), este conştient de consecinţele nefaste ale consumului de substanţe interzise, în special în rândul tinerilor, adică tocmai acea categorie de persoane preponderent vizată de profesia sa”.
Foto arhivă
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
A început TIFF.24. Urmează zece zile în Cluj cu 200 de filme, invitați celebri, expoziții sau concerte/Evenimente de neratat weekendul acesta, recomandate de organizatori
iun. 13, 2025 0
-
Restricții de circulație pentru transportul public/Cum se va circula în Cluj-Napoca pe perioada Sports Festival
iun. 13, 2025 0