Închide

Un grup de copii găsește o bombă în Săndulești, pe un teren arat se găsesc alte două

Actualitate by Mihai Prodan - mart. 07, 2019 2 128

Un grup de copii care se jucau lângă localitatea Săndulești din Cluj au găsit o bombă, în urmă cu două zile.

Copiii și-au anunțat părinții, care au chemat pompierii, ce au sosit la fața locului cu echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Bomba era de muniția rămasă neexplodată din al doilea război mondial.

Pirotehniștii au dus proiectilul ca să-l distrugă controlat în poligonul controlat și au asanat zona ca să vadă dacă mai găsesc și alte elemente de muniție. „Accesul pentru echipa pirotehnică în locul unde s-a găsit muniția a fost unul dificil și a presupus parcurgerea pantelor abrupte, pe un sol stâncos acoperit de pietriș, zona fiind apropiată de o carieră pentru extragerea pietrei”, explică purtătorul de cuvânt al ISU Cluj Andrei Biriș.
Tot în 5 martie la Cluj au fost găsite două proiectile explozive de calibru 100mm când un teren agricol din vecinătatea Aleii Durgăului, din Turda, a fost arat.

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

2 comentarii

  1. Asta da titlu: “ Un grup de copii gaseste o bomba…”. Voi jurnalistii lu’ peste ar trebui sa mai mergeti pe la scoala, sa dati examenul de capacitate si dupa aia bacul.

Scrie un comentariu