Închide

Clujul, cel mai poluat oraș din Transilvania. E pe locul 2 în România, iar Bucureștiul pe 4

Actualitate by Catalin Suciu - mart. 07, 2019 0 5559

Într-un clasament privind calitatea aerului la nivel global, realizat de o organizaţie elveţiană, Cluj-Napoca se află în topul celor mai poluate oraşe din România. Mai exact, Clujul e al doilea cel mai poluat oraș din România, după Iași.

Studiul a fost realizat de organizația elveţiena Air Visual  în 2018 și s-a raportat la orașele  cu un grad de poluare moderat.  Cluj-Napoca se află pe locul 2 în ţară privind gradul de poluare, după Iaşi. Al treilea cel mai poluat oraș din România este-  potrivit studiului citat de romania-insider.com – Brașov, iar Bucureștiul este abia pe locul patru la nivel de poluare. Topul 10 al celor mai poluate orașe din România este completat de  Ploiești, Măgurele, Timișoara, Arad, Scheia și Braniștea.  Sibiu, Oradea, Satu Mare și Constanța se regăsesc, de asemenea, pe listă.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.