Închide

Un grup american, „vizionar” datorită programatorilor din Cluj

EconomieTop News by Actual de Cluj - feb. 23, 2015 0 467

 

Un grup american de firme a fost declarat vizionar” de compania de consultanță și cercetate în IT Garner, titlul fiind acordat pentru aplicațiile de analiză IT integrată a portofoliului dezvoltate de divizia românească a grupului, cu sediul la Cluj-Napoca.

Grupul american de firme UMT, activ la nivel mondial în domeniul soluțiilor și serviciilor pentru gestiunea proiectelor, a fost declarat pentru al treilea an consecutiv „vizionar” de către compania de consultanță și cercetare în IT Gartner, au anunțat reprezentanții companiei. Distincția a fost acordată pentru aplicațiile de analiză IT integrată a portofoliului dezvoltate de UMT Software, divizia românească a grupului, cu sediul la Cluj-Napoca. Premiul se adaugă palmaresului internațional dobândit de companie grație programatorilor români: Grupul UMT este unul dintre partenerii principali ai Microsoft pentru EPM -Enterprise Project Management, spun reprezentanții UMT.

Cred că acest tip de recunoaștere ajută foarte mult la poziționarea soft-iștilor români drept specialiști în dezvoltare de produse proprii, în contextul în care piața locală este dominată masiv de outsourcing”, a declarat Ionuț Nechita, directorul general al UMT Software.

Filiala de la Cluj a fost înființată în 2008. Anul trecut, UMT Software a depășit două milioane de dolari cifră de afaceri, în creștere cu 30% față de 2013. Numărul de angajați a ajuns la 70, iar recrutarea continuă și în acest an, fiind vizați programatori specializați în tehnologii Microsoft – ASP.NET, Azure, SharePoint Online.

UMT Software este divizia de dezvoltare software a Grupului UMT (United Management Technologies), grup cu experiență de peste 20 de ani pe piața soluțiilor de Enterprise Project Management (EPM) și cu birouri în New York, Bellevue, Boston, Philadelphia, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Reston şi Cluj-Napoca.

Grupul UMT este „Microsoft Gold Partner” și membru al Comisiei de Consiliere Microsoft în domeniul EPM, fiind una dintre puținele companii la nivel mondial invitate să participe în programele de pre-release Microsoft Office și SharePoint. În 2010 și 2013 a fost desemnat „Microsoft Partner of the Year”. De altfel, colaborarea grupului cu gigantul american condus de Bill Gates a început în 2006, când Microsoft a achiziționat pachetul UMT Portfolio Manager, dezvoltat integral tot în România.

Portofoliul de clienți ai UMT include instituții și companii precum Coca Cola Australia, Departamentul de Educație al SUA, General Electric, JP Morgan Chase, Lego, Merck, Orașul New York, Transportul Municipal din Helsinki, TUV.

Sursa foto: UMT

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu