Închide

Un fotograf clujean expune în Portugalia

Cultură by Actual de Cluj - apr. 26, 2017 0 189

Fotograf clujean expune într-un oraș portughez, e singurul artist român invitat.

E vorba de fotograful clujean Mircea Albuțiu, ce deschide expoziția de fotografie „New Energy” la Teatrul „José Lúcio da Silva” din Leiria.

Expoziția se deschide în 28 aprilie și poate fi vizitată timp de o lună, a rezultat din colaborarea lui Mircea Albuţiu cu faimosul coregraf Gigi Căciuleanu în mai şi iunie 2014, pe perioada repetiţiilor pentru spectacolul “Amor Amores”, prezentat la Opera Naţională din Cluj. „Gigi Căciuleanu a ajuns la Cluj aducând cu sine dansul contemporan şi o energie de factură profund novatoare. Balerinii Operei Naţionale din Cluj au trebuit aşadar să renunţe la canoanele restrictive ale baletului clasic pentru a descoperi un discurs propriu unui nou tip de spectacol”, explică Institutul Cultural Român din Lisabona.

Expoziția cuprinde 40 de fotografii alb-negru. „Au o dublă relevanţă, întrucât dau seamă nu doar despre arta unui fotograf profund sensibil la tonalităţile infinite pe care de lumina le împrumută corpului uman ci şi despre răbdarea cu care Gigi Căciuleanu reconstruieşte şcoala românească de balet în paradigma contemporaneităţii”, explică ICR.

Activitatea Teatrului „José Lúcio da Silva” din Leiria, între 1966 şi 2006, a constat în principal din proiecţia de filme. Din 2007 s-a deschis și către alte forme de exprimare artistică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare