Închide

Un fost fotbalist român din anii 90 a făcut un prim „11” cu jucători de rangul al doilea din acea perioadă: „ar bate Naționala de azi cu 4-0. Puteam face trei echipe care ar învinge Muntenegru, inclusiv cu fotbaliști din Divizia B”

Sport by Catalin Suciu - iun. 16, 2022 0 284

Un fotbalist român cu sute de meciuri în Divizia A a făcut o echipă din acea perioadă cu fotbaliști care nu aveau loc la echipa națională.  Sunt jucători cunoscuți printre microbiști, dar care n-au ajuns sau au ajuns doar trecător printre tricolori.
Fotbalistul preferă să își păstreze anonimatul, fiindcă „am prea mulți prieteni și nu vreau să-i supăr pe cei pe care nu i-am dat aici, dar putem face trei echipe care să câștige cu Muntenegru, inclusiv cu fotbaliști din Divizia B de atunci.”
Iată primul 11 ales de fostul fotbalist:
Zoltan Ritli (Satu-Mare)- Titi Varga (Poli Timișoara), Adi Matei (Dinamo, Rapid, Steaua) , Iencsi (Rapid), Petre Marin (Sportul Studențesc) – Octavian Grigore (Petrolul) – Romică Buia(Baia Mare), Gerstenmajer (Satu Mare, Dinamo), Ovidiu Maier (U Cluj)- Radu Niculescu(Inter Sibiu) , Gică Craioveanu (Universitatea Craiova)
„Echipa asta ar bate naționala noastră de azi cu patru sau cinci la zero”, spune jucătorul.
„Aveam sute de fotbaliști adevărați. Doar așa, să mai pomenim de un Jean Barbu, de un Pele Buga,  de un Pavel Badea, de la Craiova. Ce să mai spui de Dănuț Lupu? Doamne ferește! Păi cu cine să-l compari pe Lupu din echipa de azi? Nici la gleznă nu-i ajung ăștia. Erau și pe la B plin de fotbaliști. Plin, plin, plin. Vai de capul ăstora de azi. Și eu v-am zis doar de jucători care nu au ajuns la națională sau au ajuns foarte greu, dar mai avem un Panduru, un Timofte, vai de capul meu. Când puneau ăștia piciorul pe minge. Și era plin. În fiecare echipă. Păi mergeai la B și găseai 10 de Sînmărtean. La fiecare echipă. La B, repet.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.