Închide

Un film românesc are proiecție de gală la Cluj, sâmbătă seara, în prezența regizorului și a protagoniștilor

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 13, 2023 0 261

Un film românesc are proiecție de gală la Cluj, sâmbătă seara, în prezența regizorului și a protagoniștilor.

E vorba de pelicula ”Warboy”, al cincilea lungmetraj al regizorului Marian Crișan, care va fi proiectat sâmbătă seara la ora 19.30 la cinematograful Victoria, în prezența regizorului și a actorilor Daniel Bâliș și Reginald Ammons. Cei trei programează o discuție cu cinefilii, după film. ”Warboy este despre un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944”, spune regizorul. ”Băiatul încearcă să salveze cei doi cai ai familiei pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni. Filmul poate fi numit ”un film de război” sau ”film pentru copii”, ce m-a atras cel mai mult la acest proiect, atunci când l-am conceput, au fost elementele de western pe care m-am bucurat să le pot aduce
pe marele ecran”.

„Subiectul și tema filmului pornesc de la amintirile bunicului meu, care era un adolescent la vremea anilor 1944-1945. Nu e un film biografic, ci mai degrabă o ficționalizare a unor momente pe care bunicul meu Nicolae Popa le-a trăit în acei ani”, adaugă acesta într-un interviu.

În film joacă și actorul clujean Dan Chiorean.

Crișan a mai regizat peliculele ”Morgen”, ”Rocker” – în care joacă același Dan Chiorean, ”Orizont” sau ”Berliner”, și miniseria ”Valea Mută”. Acsta semnează și scenariul.
La Cinema Victoria filmul va rula cu subtitrare în limba engleză.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu