Închide

Un film românesc are premiera națională la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - iul. 15, 2021 0 105

Un film românesc are premiera națională la Cluj.

E vorba de ”Neidentificat”, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, care intră în cinematografele din România din 6 august, dar care are premiera națională în 26 iulie la Cluj, în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film Transilvania, de la Cluj.

Filmul e o co-producţie România-Cehia-Letonia, este un policier cu atmosferă de film noir, care explorează peisajul interior al minţii şi sufletului uman. Producția a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 36-a ediții a Festivalului de Film de la Varșovia unde actorii principali, Bogdan Farcaș și Dragoș Dumitru, au primit Premiul Special al Juriului.

Iată sinopsisul filmului: ”în timp ce traversează o perioadă dificilă în viața personală, polițistul Florin Iespas (Bogdan Farcaș) devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel (Dragoș Dumitru), un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională și abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neașteptată, atunci când mai multe detalii din viața lui Florin ies la iveală”.

”Neidentificat” va avea premiera națională, în prezența echipei, în 26 iulie în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare